EIND EXPOSITIE FOTOVAKSCHOOL

Eindpresentatie Vakopleiding Fotovakschool:
‘Van een idee een beeld maken…dat is het doel’
Twee jaar geleden startte ik met deze opleiding met als doel me technisch te ontwikkelen maar vooral ook een richting te bepalen die mij het beste ligt. Dat is gelukt.
Ik wilde beelden maken met een verhaal. Of eigenlijk…ik wilde mijn ideeën omzetten in beelden en daarmee mijn boodschap overbrengen. Als theatermaker doe ik dat al jaren. Ook daar ga ik uit van een idee of een concept en bedenk ik vervolgens op welke manier ik dit wil vertalen naar een podium. Soms direct maar meestal met twist of met een extra laag.
Tijdens de opleiding ben ik geïnspireerd geraakt door enkele andere fotografen. Hoewel deze vaak op een totaal andere manier te werk gaan is er toch een vonk overgesprongen. Zo ben ik o.a. aangetrokken tot het werk van de beeldmakers Erik Johansson, Alex Timmermans, Chema Madoz en Krista van der Niet.
Allemaal duidelijk conceptuele beeldmakers met een bijzonder gevoel voor humor.
===============================================
Ik zou mezelf omschrijven als ‘Maatschappelijk betrokken Lifestyle fotograaf of conceptueel beeldmaker’

“De kunst van Voedselverspilling”

  1. 1/3 van al het voedsel wordt weggegooid.
  2. Nederlanders gooien elk jaar voor ongeveer 2,5 miljard euro aan voedsel weg.
  3. 50 kilo per persoon per jaar.
  4. Voor elke kilo voedsel die we verspillen stoten we 3 kilo CO2 uit
  5. Substantiële bijdrage aan broeikaseffect.

Ik wil met deze serie laten zien dat het weggooien van voedsel zo normaal wordt gevonden dat het bijna tot kunst verheven is.

Verspillen van “Perfectly good food” kan veel chiquer dacht ik. En wel…op een manier die aan het denken zet. De beelden zijn kleurrijk, ongenuanceerd en ‘in your face’. Daar hoort een afdruk op groot formaat bij. Een frons op het gezicht van de beschouwer is mijn beloning.

In 6 foto’s toon ik de afzonderlijke ‘acteurs’ in het stuk. In de 7e foto toon ik alle acteurs nog 1 maal voor het eindapplaus.