VRAGEN OF NIET…THAT’S THE QUESTION

Geplaatst op


Reizen is natuurlijk heerlijk. Nieuwe mensen ontmoeten en fotograferen. Vooral dat laatste is altijd wel een dingetje.
Kijk, ik ben gek op het fotograferen van mooie (of minder mooie) mensen. Het liefst wanneer hij of zij dat niet in de gaten heeft. (anders gaan ze poseren en daar wordt een foto meestal niet beter van.) Maar,.. je wilt de persoon in kwestie ook respecteren dus zou je eigenlijk moeten vragen of je de foto mag maken. Een ‘moordend’ dilemma dus.

Ik hanteer altijd maar een gulden middenweg (als die al bestaat). Ik maak eerst de foto (ongevraagd) met een telelens op een ‘veilige’ afstand en als dat niet het juiste beeld oplevert dan vraag ik alsnog toestemming en maak ik de foto met een kortere lens.

Deze foto maakte ik in Egypte (ongevraagd dat wel) maar deze blik had ze niet kunnen acteren als ik haar vooraf toestemming had gevraagd.